2023 Kaliteli Backlink Alma Yöntemleri

kaliteli backlink calismasi nasil yapilir

2023 Kaliteli backlink alma yöntemleri nelerdir ve hangileri “yüksek kaliteli” olarak kabul edilir? Link alaka düzeyi, bağlantı çeşitliliği, bağlantı otoritesi ve uzun soluklu backlink çalışması hakkında bilinmesi nelere dikkat etmeliyiz ? 4 Başlık altında özetleyebiliriz;

  1. Bağlantı Alaka Düzeyi
  2. Bağlantı Alınan Sayfanın Türü
  3. Bağlantının Konumu
  4. Bağlantı Otoritesi

1.Bağlantı Alaka Düzeyi

a )Sayfa Alaka Düzeyi

Öncelikli olarak, alaka düzeyinden bahsedelim. Göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey, ürününüz veya hizmetiniz için hedef kitlenizi detaylı değerlendirmek. Onlarla ne tür sayfaların alakalı olacağını düşünün. Ne tür içeriklerle ilgilenirler? İnternette ne tür makaleler aramaya çalışırlar? Bu konuda kapsamlı bir çalışma yaparsanız çok önemli olan bir alaka düzeyine sahip olursunuz. 

b )Konu Alaka Düzeyi

Alaka düzeyinin bir sonraki maddesi, web sitenizde ne olduğu ile ilgilidir, bu nedenle, ne tür içerik yayınladıysanız o tür konularla alakalı bağlantı alırsınız.

Web sitenizdeki içeriğinizin geneli ve backlinkleriniz, bir ürün veya hizmet olarak yaptığınız şeye mümkün olduğunca yakın olmalı ve bu nedenle hedef kitlenizle alakalı olmalıdır, bu size bir bağlantıdan daha fazlasını kazandırır. Markanızı, gelecekte de müşteri olabilecek doğru insanları bulmanıza etki edecek en önemli faktörlerdendir. 

2. Bağlantı Alınan Sayfanın Türü

Bu konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse, size bağlantı veren bir blog mu? Bir haber sitesi mi? Bu bir forum mu? Bu bir sohbet sitesi mi? Her ne ise, bu tip alanlar size daha fazla çeşit siteden backlink almanıza yarar. Aynı türden sitelerden defalarca bağlantı almaktan çok daha iyi bir yoldur. Google’a aslında yüksek kaliteli bir web sitesi olduğunuzu belirtmek için bu tarz çeşitli sitelerden bağlantı almaya özen gösterin.

Bu nedenle, nasıl bağlantı oluşturacağınızı düşünürken, kendinizi yalnızca bir tür web sitesiyle sınırlamamaya çalışın. Elbette, aynı bağlantılardan tekrar tekrar bağlantı almakta yanlış bir şey yok, ancak erişiminizi olabildiğince genişletip ve içeriğinizle ilgili birçok farklı tür siteden bağlantılar almaya çalışın. 

3. Bağlantı Konumu

Üçüncüsü, bir bağlantının bir sayfadaki konumu ve bu konudaki gösterilen özen.

Bağlantı aldığınız kelime yada içeriğin konumuna bakınız. Sitenize yapılan bağlantı çıkışları “kenar çubuğundan” olabilir, “footer” alanından olabilir, “body” alanından olabilirler. En çok dikkat edilmesi gereken, insanların onu önden ve merkezden görebileceği bir web sitesinin ana gövdesinden gelen bağlantılar kadar anlam ifade etmeyebilir. Belki çok fazla etki edecek bir şey olarak gözükmese de yine göz önünde bulundurmanız gereken bir husustur. Bağlantı çıkışlarındaki konum çeşitliliği de aynı şekilde çok büyük önem arz eder.

kaliteli backlink calismasi nasil yapilir

4. Bağlantı Otoritesi

Bunun anlamı, bağlantı alınan sitenin size ne kadar güç, otorite, bağlantı eşitliği aktarabileceği. Yani, sadece sitenizin burada olduğunu ve bu sitelerden bağlantılar aldığınızı söylemek yerine, “Onlara kim bağlantı veriyor?” Demektir. Kaç tane kaliteli bağlantıya sahipler ve bu nedenle de size iletmek için ne kadar güçleri var, çünkü sonuçta sıralamalarınızı ve organik aramanızı bu faktörler etkileyebilir, bu sebeple otoriteleri yüksek sitelerden backlink çıkışı yapmaya önem verin.

Kaliteli bir bağlantı oluşturabilen alaka düzeyi, çeşitlilik ve otoritenin bir kombinasyonudur. Google’ın burada kullanabileceği çok sayıda sinyal vardır. Bu sinyallerin yüzlerce, muhtemelen binlerce varyasyonu da bulunmaktadır. Bu kombinasyonların tümü sizin bağlantı kalitenizi etkileyecek faktörlerdir.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Konular

  • Uzun ömürlü bağlantıları tercih edin.
  • Bağlantının sayısının fazla olmasına değil kaliteli olmasına önem verin.
  • Alınan bağlantıların etkilerinin her site için farklı olacağını unutmayın.
  • Kaliteli ve kalitesiz (zararlı) bağlantıların analizini iyi yapın.
  • Sadece backlink çalışmasının yeterli olmayacağını, sitenizin genel durumuna özen göstermeyi aklınızdan çıkarmayın.
2021 en iyi seo trendleri

Backlink Çalışması Yapılmalı mı?

Peki, backlink çalışması yapılmalı mı ? Bu, bir bağlantının yüksek kaliteli olup olmadığını görmek için yapılan son kontrollerinden biridir. Size mantıklı geliyorsa ve tamam diyorsanız o zaman çalışmaya başlayabilirsiniz demektir.

Sonuç olarak, sadece seo analiz araçlarına ve ölçümlere bağlı kalmadan kendi içgüdünüzü kullanın, bu bağlantının siteniz veya kullanıcılarınız için doğru olduğunu anlamak için kendi deneyiminizi kullanın. Eğer kendinize güveniyorsanız, sonuçta muhtemelen kaliteli bir bağlantı çalışması ortaya çıkacaktır. Kararsız iseniz böyle bir çalışma için biraz daha zamanınız var demektir.

1 Paylaşımlar