fbpx

Ücretsiz SEO Analizi

Ana Sayfa » Ücretsiz SEO Analizi

Ücretsiz SEO Analizi Yaptırmadan SEO Çalışmasına Başlamayın!

Ücretsiz SEO Analizi

Markanet Ücretsiz SEO Analizi Performansınızı %100 Artırın

ucretsiz seo analizi

Ücretsiz SEO analizi bir web sitesinin mevcut durumunun bir değerlendirmesidir; kullanıcı trafiği, anahtar kelime hacmi, teknik SEO bakımından bir hata olup olmadığı ve ayrıca arama motorları tarafından dizine eklenip eklenmediği gibi kriterler değerlendirmelidir. Diğer yandan markanızın, sektörünüz ile ilgili olarak hangi kelimelerde arama motorlarında yer alıp almadığı araştırılır. Tüm cihazlar için site hızı ölçülür ve ana rakipler analiz edilir.

Tüm bu çalışmalardan elde edilen sonuçlara göre web siteniz için bir SEO planı çıkartılır.

Ücretsiz Google SEO Analizi

Ücretsiz Google SEO analizi için, herhangi bir web sayfasını Google uyumluluğu bakımından tüm kontrolleri yapılarak, teknik hataları ve sitenizin Google’daki sıralamasını etkileyecek tüm hataları tespit edilmelidir.

Meta bilgileri, sayfa kalitesi, sayfa yapısı, bağlantı yapısı, sunucu yapılandırması ve dış faktörler dahil olmak üzere, kontrol edilen kriterler açısından sayfa sağlık raporları çıkarılmalıdır.

Ücretsiz Google SEO analizi sonucu planlanacak SEO geliştirme iş listesi ile, hızlı ve fark edilir sonuçlar elde etmek için nereden başlamanız gerektiğini daha net görmüş olacaksınız.

Ücretsiz SEO Analizi Nedir?

Ücretsiz SEO Analizi Nedir? Sorusunun kapsamlı bir cevabını öğrenmek istiyorsanız, web site konumlandırması ve bir alanın mevcut durumu ile ilgili tüm bilgileri toplayarak ve markanın hedefleriyle uyumlu bir eylem planı çıkarmak diyebiliriz. Unutmayın hedefe ulaşmak için mevcut durumu iyi analiz etmek gerekir. Ayrıca, yapılacak tüm çalışmaların karşılığını alıp almadığını gelecekte karşılaştırmak için bir referans görevi görür.

Ücretsiz SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Ücretsiz SEO analizinin unsurları şunlardır: site taraması, arama trafiği analizi, anahtar kelime analizi, teknik site incelemesi, sayfa yükleme hızı ve rakip analizidir. Ücretsiz SEO Nasıl Yapılır? Sorusunun cevabını maddeler halinde açıklayalım.

1. Web Sitesi Analizi

Web Site analizi, herhangi bir SEO çalışmasındaki ilk adımdır. Ne kadar bilgi ile çalışacağınızı ve mevcut durumunun ne olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Web site analizi ile aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz:

  • Toplam sayfa sayısı.
  • Google tarafından dizine eklenen (kaydedilen) toplam sayfa sayısı.
  • Google tarafından hariç tutulan site sayfalarının sayısı ve nedenleri.
  • AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) içeren site sayfaları.
  • En önemli hatalar (bozuk bağlantılar veya olması gereken yerde açılmayan bağlantılar).
  • Şirketin sitesine en çok bağlantı veren web siteleri.
  • Web sitesine en çok bağlantı verilen bağlantı metinleri.

2. Trafik Analizi

Trafik analizi ile SEO analizi yaparken, web sitenize gelen kullanıcıların nereden geldiğini ve arama motorlarından en çok ziyaret edilen sayfaların hangileri olduğunu belirlersiniz.

Trafik analizi, markaların SEO çalışmalarına başlamak istedikleri anda sitelerine gelen trafiğin büyük kısmını hangi sayfaların oluşturduğunu bilmedikleri anlamına gelir.

Trafik analizi yapmak neden önemlidir?

Çünkü sitenizin 150 sayfası varsa ancak trafiğin %50’sinden fazlası yalnızca 30 bağlantıdan geliyorsa, çabalarınızı doğrudan bu URL’lere odaklamak en mantıklısı olacaktır.

3. Anahtar Kelime Analizi

Anahtar kelime araştırması veya anahtar kelimelerin incelenmesi, diğer şeylerin yanı sıra markanıza daha geniş ve en faydalı olanakları sağlayacaktır:

Kullanıcıların sattığınız ürün veya verdiğiniz hizmetleri aramak için hangi ifadeleri kullandığını tespit edebilirsiniz.

Potansiyel müşterilerinizin hangi arama sorgularını gerçekleştirdiğini anlarsınız.

Google’ın ilk sayfasına ulaşmak için nasıl bir rekabetin içine gireceğinizi önceden belirlemiş olursunuz.

En önemli kriter anahtar kelime belirlemedir, çünkü kullanıcıların ürünlerinizi/hizmetlerinizi nasıl aradıklarını düşündüğünüz ile gerçekte nasıl arama yaptıkları arasında çoğu zaman birçok fark vardır.

Örneğin:

Gayrimenkul danışmanı bir müşterimiz: “İnsanlar ‘Daire satın al’ yazdığında ilk ortaya çıkmak istiyoruz” diyerek Google’dakini hedefini bize bildirmişti.

Fakat ekibimizin gerçekleştirdiği anahtar kelime analizi sonucunda, insanların Google’da “daire satın al” ifadesini değil, “satılık daire” ifadesi ile arama yaptıklarını fark ettik. Bu bize farklı bir SEO kurgusu ile yola devam etmemiz gerektiğini göstermektedir. Görüldüğü üzere, anahtar kelime analizinin ne kadar önemli olduğu bu verdiğimiz örnekle ortaya çıkmaktadır.

4. Web Site Etiket Analizi

Bir web sitesinin en önemli kriterleri üç unsurdan oluşur: başlık etiketleri, meta etiketler ve dahili başlık etiketlemeleri diğer bir deyişle heading etiketlemeleri (H1, H2, H3…). Başlık etiketi, Google açısından geçerli olan bir sayfanın bilgilendirici ilk metnidir. Diğer bir deyişle SERP sonuç sayfasında mavi ve büyük harflerle görünen metindir. Meta etiketi ise yani meta description, altında görünen kısa açıklamadır. Dahili başlıklar, sayfa içeriğindeki başlıklara ve alt başlıklara karşılık gelen başlık türünü ifade eder.

Bir sayfanın doğru bir şekilde sıralanması için, tüm bu başlıkların SEO için optimize edilmiş olması, sitede sunulan bilgilerle yakın bir ilişki içinde olması çok önemlidir, çünkü:

1.- Google, sonuç listelerini yaparken bu başlıkları bir konumlandırma faktörü olarak kullanır. Bu başlıklarda belirli bir soruyu yanıtladığınızı Google’a bildirmezseniz, içeriğiniz çok iyi kalitede olsa bile sıralamada yer almaz.

2.- Açıklamalar (meta etiketler) Google’da bir sıralama faktörü olarak kullanılmasa da, kullanıcılara makalelerinizin konusunun kısa ve çok önemli bir özetini verir. Açıklamalarınız kitleyi büyülerse, daha fazla tıklama almanız ve sonuç olarak Google’da yükselmeye devam etmeniz çok daha olasıdır.

İnternetteki kullanıcılar öncelikle detaylı incelemek yerine kısaca göz atarlar, bu kullanıcının dikkatini çekmek için çok az zamanınız olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, içeriğiniz için bir çapa metin olarak meta açıklamalardan yararlanmalısınız.

5. Site Hızı Analizi

Site hızı konusuna başlamadan önce “vakit nakittir” sözünü hatırlatmakta fayda var. Kısaca açıklamak gerekirse, yükleme hızı, web sitelerinin sahip olduğu hemen çıkma veya terk etme yüzdesinde en belirleyici faktörlerden biri haline gelmektedir.

Bu anlamda web site hızı analizi, Google’ın bir sayfayı sıralamak için dikkate aldığı ana faktörlerden biri haline geldi.

Özet olarak, sitenizdeki herhangi bir web sayfası insanların ihtiyaç duyduğu yanıtı hızlı bir şekilde yüklemezse, başka bir yere bakarlar.

Deneyimlerimize ve yaptığımız araştırmalara göre yükleme süresindeki 1 saniyelik gecikme, dönüşümlerde %70’lik bir kayıpla sonuçlanmaktadır. Diğer taraftan, mobilde yükleme süresini 1 saniye azaltırsanız, dönüşüm oranınız %27 artabilir.

6. SEO Rekabet Analizi

SEO Rekabet analizinde, söz konusu sektörün anahtar kelimelerine hakim olan rakip markalar incelenir ve kapsamlı bir SEO analizine tabi tutulur.

Sektörde en iyi rakiplerin SEO stratejileri, sayfa başlık ve açıklamaları, içerik pazarlama stratejileri, kategori yapıları gibi SEO açısından önemli noktalar araştırılır, bu araştırmalar kendi stratejinizi planlamak ve hata yapmamak adına oldukça önemlidir.

Arama motoru rekabetinin yerel pazarınızdaki rekabetle mutlaka aynı olmadığını hatırlatmak gerekir. Örneğin, bir pasta dükkanınız olduğunu varsayalım: X Pastaları. Yerel olarak, rekabetiniz bölgenizdeki birkaç mağaza ile sınırlı kalacaktır. Ancak bunları bir web sitesi üzerinden satmaya başlarsanız, rekabetiniz bambaşka olacağını bilmelisiniz.

Rakip SEO analizi çalışmasında dikkat edilmesi gerek diğer başlıklar aşağıda yer almaktadır;

  • Sektörünüzde en çok aranan terimler için Google’da hangi siteler sıralanıyor?
  • Web site optimizasyonlarını nasıl gerçekleştirmişler?
  • Ne tür içerikle yayınlıyorlar?
  • Marka adıyla ne tür bilgilerle ilişki kuruyorlar?
  • Arama motorlarında rakip marka adı sorgulaması yapıldığında, ilk olarak hangi bilgi karşınıza çıkıyor?
  • Menü yapılarında hangi bölümleri ön plana çıkarmışlar?
ucretsiz seo analizi-1

Sonuç Olarak:

  1. SEO analizi, sitenizde herhangi bir değişikliğe başlamadan önce yapmanız gereken ilk adımdır. Bu çalışma size izlenecek yolu, hangi sayfalara öncelik verileceğini ve ne tür bir SEO çalışmasının en acil olduğunu gösterecektir. Bu aşamayı görmezden gelmek, gözleri bağlı bir labirentten çıkmaya çalışmak gibidir.
  2. Anahtar kelime analizine geniş bir zaman ayırın. Kendinizi konumlandırmak istediğiniz kelime öbeklerinin, pazarlama ve satış hedeflerinizle uyumlu olması gerektiğini unutmayın. Her şey zincirleme birbirine bağlı olmalıdır. Yapılan iyi bir araştırma, içeriğinizi görünür kılacaktır. Ardından, sizi bulduktan sonra işiniz, potansiyel müşterileri sitenizde tutmak olacaktır. Sayfa oturum sürelerini uzatmak olmalıdır.
  3. Web sitenizde teknik hatları gözden kaçırmayın: sizi desteklemek için gerçekten yararlı olan sayfalara önem verin. İçeriğinizi nasıl bağlayacağınızı ve kullanıcıya geri gelmelerini sağlayacak inanılmaz bir deneyimi nasıl sunacağınızı belirlemek için Markanet’in bu ücretsiz SEO analizi deneyimini kaçırmayın.
  4. Web site hızınızı sürekli geliştirmekten vazgeçmeyin. Sayfanızı yavaşlatıyorlarsa, havalı olabilecek bazı estetik detaylar olmadan yapmak sizin için daha iyidir. Kullanıcı davranışlarını her zaman ön planda bulundurun. Sitenizdeki yüksek kaliteli resimleri veya ilgi çekici animasyonları site hızını ciddi anlamda etkilediğini aklınızdan çıkarmayın
  5. Arama motorlarındaki rekabetinizin gerçek dünyadakinden tamamen farklı olduğunu bilerek gerekli SEO çalışmalarını gerçekleştirin.
  • ✅ Web Sitesi Analizi
  • ✅ Trafik Analizi
  • ✅ Anahtar Kelime Analizi
  • ✅ Web Site Etiket Analizi
  • ✅ Site Hızı Analizi
  • ✅ SEO Rekabet Analizi

ÜCRETSİZ SEO ANALİZİ HİZMETİMİZİ DENEDİNİZ Mİ?

Ücretsiz SEO Analiz Hizmeti Almak için Hemen Başvurun

Ücretsiz SEO Analiz hizmetimizle hem siteniz ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olacaksınız hem de markanızı istediğiniz gibi geliştirebileceksiniz.

  • Perpa Ticaret Merkezi B / Blok Kat :7 No: 1169 ŞİŞLİ / İSTANBUL
  • Telefon : +90 532 272 3412

    1 Paylaşımlar